Skip to main content

Bent u mkb-ondernemer en wilt u andere ondernemers helpen in de transitie naar duurzame ontwikkeling? Meld dan uw initiatief aan!

Uw initiatieven

MKB Circulair hoort graag uw nieuwe initiatieven (concepten). Maar zeker ook uw bestaande initiatieven (projecten). De meerwaarde die u biedt wordt gedeeld met uw collega MKB ondernemers, uw stakeholders en overheids- en onderwijsinstellingen.


Zalsman Kampen

We doen vandaag de dag veel. Heel veel. Hierdoor komt er meer CO2 in de lucht dan de natuur kan opnemen. De oplossing?

Zo schoon mogelijk produceren én compenseren. Op die manier dragen we bij aan een beter milieu, maar ook aan een betere wereld.

Gerwin de Vries

Directeur Zalsman Kampen, Gerwin de Vries, is eindverantwoordelijk voor een drukkerij waar 40 mensen werken waarvan 26 mensen. Zalsman Kampen produceert CO-2 neutraal drukwerk. We hebben onze carbon footprint laten berekenen en planten bossen aan op Sumatra om deze CO-2 uitstoot 100% te compenseren.

Beach Street Cosmetics

Zo’n 14.000 ton per jaar van zonnebrand komt in de oceaan terecht. Slechts één druppel kan al een koraalrif van een voetbalveld groot, vernietigen. Beach Street Cosmetics zag wat zonnebrand allemaal met de oceaan doet. Om daar verandering in te brengen heeft Beach Street Cosmetics samen (moeder en dochter) een ecologische zonnebrand op de markt gebracht. De producten van Beach Street Cosmetics zijn vrij van parabenen, siliconen en plastics.

Monique Bijl-Van der Wal

Co- Founder and B2B manager, Monique van der Wal, ondersteunt duurzame ontwikkeling en smart returnability door dit regionaal en daarbuiten te stimuleren. Naast de gevolgen voor het milieu zijn de verpakkingen bijvoorbeeld gemaakt van suikerriet. Als dat op de juiste manier verwerkt wordt, zou je dat kunnen terugbrengen tot compost. 


Binnenkort vindt u hier een overzicht van initiatieven van MKB ondernemers.De meerwaarde die u biedt wordt gedeeld met uw collega MKB ondernemers, uw stakeholders en overheids- en onderwijsinstellingen.