Skip to main content

Bent u mkb-ondernemer en wilt u andere ondernemers helpen in de transitie naar duurzame ontwikkeling? Meld dan uw initiatief aan!

Nieuws

Economieonderwijs is toe aan vernieuwing

| Marcel | Nieuws
Change.inc

Klimaatverandering en toenemende sociale ongelijkheid laten zien dat het huidige economische denken op de schop moet. Toch krijgen studenten op hogescholen en universiteiten nog voornamelijk zogenaamde ‘neo-klassieke’ theorieën aangeleerd waarin de markt gezien wordt als een mechanisme dat in principe altijd de beste uitkomsten geeft. Dat kan en moet anders. “We zijn nu op een manier bezig die we achteraf waanzinnig zullen vinden.”

Op scholen en universiteiten moeten andere economische vakken gegeven worden

Provincie Overijssel - Bedrijven in de regio zetten hun deuren open - Week van de Circulaire Economie 2023

| Nieuws
Week van de Circulaire Economie

Wegens succes opnieuw! Bedrijven in de regio zetten hun deuren open - Week van de Circulaire Economie 2023

Vanwege de vele positieve reacties na de vorige editie van de Week van de Circulaire Economie, organiseert de Provincie Overijssel ook dit jaar het onderdeel ‘Bedrijven in de regio zetten hun deuren open’. Wil je (weer) meedoen met dit onderdeel? Geef je dan snel op! Het aanmeldformulier vind je onderaan dit nieuwsbericht of wij melden je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Provincie Overijssel - De maakindustrie in Overijssel richt zich vooral op quick wins

| Nieuws
De Overijsselse maakindustrie richt zich op quick wins – MKB Circulair

Een echt grote transitie naar circulair ondernemen blijft nog uit

De provincie Overijssel heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de circulariteit bij mkb-bedrijven in de Overijsselse maakindustrie. Ze hebben voor die bedrijfstak gekozen omdat juist daar veel materiaalgebruik plaatsvindt.